ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Bilim ve Sanat Merkezi

Etiket Sonuçları: Pursaklar Bilsem

Değerli bilim insanları, öğretmenler ve öğrenciler,

Üstün yeteneklilerin eğitimi alanında dokuzuncusu düzenlenen olan ÜYEK 2024 Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜYEP)  ve Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim dalı ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Kongrede Türkiye’de üstün yeteneklilerin eğitimi alanında çalışan bilim insanları, araştırmacılar ve diğer paydaşlar bir araya gelmektedir. 6-8 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan kongrenin teması “Değişen Paradigmalar Işığında Adaptasyon, Entegrasyon, Dönüşüm” olarak belirlenmiştir. Kongre sürecinde alandaki çalışmaların, eksikliklerin ve değişimlerin ele alınması planlanmaktadır. Bu bağlamda kongrede belirlenen konu başlıkları kapsamında araştırmaların sunumu ve deneyim paylaşımı gerçekleştirilecektir.

Kongre Konu Başlıkları

• Türkiye’de üstün yeteneklilerin eğitimi politikaları
  • Zekâ, üstün zekâ, üstün yetenek, özel yetenek ve yaratıcılık kavramları
  • Üstün yeteneklilerin özellikleri
  • Üstün yeteneklilerin tanılanması, tanılama yöntemleri ve yaklaşımları
  • Üstün yeteneklilerin eğitimi ile ilgili eğitsel modeller
  • Üstün yeteneklilerin eğitiminde eğitsel stratejiler
  • Üstün yeteneklilerin eğitim öğretimine ilişkin uygulamalar
  • Destekleyici okul ve sınıf ortamları
  • Üstün yeteneklilerin eğitimi ile ilgili destek eğitim çalışmaları
  • Üstün yeteneklilerin eğitimi ile ilgili meta analiz araştırmaları
  • Üstün yeteneklilerin eğitiminde üst düzey düşünme becerileri
  • Üstün yetenekliler ve teknoloji
  • Yaratıcılık eğitimi
  • Öğretmen eğitimi ve öğretmen nitelikleri
  • Yükseköğretimde üstün yeteneklilerin eğitimi ile ilgili durum ve uygulamalar
  • Üstün yeteneklilerde sosyal-duygusal gelişim, ihtiyaçlar, önlemler ve müdahale
  • Üstün yetenekli bireylerin aileleri
  • Üstün yeteneklilerin eğitimi ile ilgili paydaş kurumların çalışmaları
  • Farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve toplumsal hizmetler

Eyl

BİLSEM’e kaydı yapılan genel zihinsel yetenek, müzik ve görsel sanatlar yetenek alanı öğrencilerinin BİLSEM’e uyumunu sağlamak amacıyla kurumu, programları, öğretmen ve diğer öğrencileri tanımalarını içeren programdır.