ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Bilim ve Sanat Merkezi

Nis

Pursaklar Bilim ve Sanat Merkezi olarak Tübitak 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda  Fizik alanında (Akyurt Toki Ortaokulu ile ortak)Bölge Finallerinde 1.olmuş.Teknolojik Tasarım alanında da 1. olmuş bulunmaktayız.Danışman Öğretmenlerimiz Orhan GÜNEŞ,Vural ÖZCAN ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Çocuklarımızın sevinci, ülkemizin geleceğine dair umudumuzu her zaman canlı tutuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz!

PURSAKLAR BİLİM VE SANAT MERKEZİ Pİ GÜNÜ ŞENLİĞİ....

Şbt

Sınıf öğretmenimiz SERYA ÇETİNKAYA rehbeliğinde WORLD CHANGERS eTwinning projemiz Destek 1 öğrencilerimiz ile başlıyor.

Şbt

6.Çevrim içi Matematik festivaline “Semra Çelik” ve “Erben Tekten” adlı öğrencilerimiz “Algoritmalarla Origami” adlı sunumunu Matematik öğretmeni Sibel Yılmaz danışmanlığında gerçekleştirmişlerdir.

Ara

Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitiminde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri Kongresi 20-22 Aralık 2023 tarihleri arasında Gaziantep Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gaziantep ve çevre illerden 500'ün üzerinde rehber öğretmen/psikolojik danışmanın katılım sağladığı Kongre'de farklı üniversitelerden 24 akademisyen görev aldı. Üç gün süren Kongre'de çağrılı konuşmacılar ile birlikte 3 panel oturumu ve 7 atölye çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca bu süreçte farklı illerden rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından 35 bildiri sunuldu.

Okul müdürümüz Vural ÖZCAN ve okul psikolojik danışmanımız M. Akif DEMİRELLİ “Türkiye’de Özel yetenekli Öğrencilerle İlgili Psikolojik Danışmanlarla Yapılan Çalışmalar” kapsamında bir araştırmayla kongrede sözlü bildiri olarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kas

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı tamamladık yeni yönetim kurulunu seçimi tamamlandı.Geçen yıl görev yapan yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz.Yeni yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz.

Velilerimize merkezimiz Psikolojik Danışmanı Mehmet Akif DEMİRELLİ tarafından "BİLSEM Nedir?" konulu seminer verilmiştir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Eyl

Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST'te standımızı ziyaret etti.

Ağu

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdürümüz Doç. Dr. Mustafa OTRAR ve Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanımız Dr. Erdal KILINÇ Teknofest standımızı ziyaret ettiler.Nazik ziyaretleri ve desteklerini her zaman yanımızda hissettirdikleri için çok teşekkür ederiz.

Ağu

Kıymetli Velilerimiz;  Pursaklar Bilim Ve Sanat Merkezi ailesi olarak Kayıtlı öğrencilerimizin yeniden Kayıt güncellemesi gerekmektedir.

Öğrencilerimizin kayıt güncellemesi 28 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında saat 9.00-16.00 yapılacaktır. 30 Ağustos resmi tatildir.

Gerekli Belgeler:

1-Okuldan Giriş çıkış saatleri yazılı mühürlü imzalı Öğrenci belgesi

2-Kimlik Fotokopisi

3- Kurumdan verilecek olan Kayıt güncelleme formu

4-Kurumdan verilecek olanVeli muvafakatnamesi

Ağu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde Eğitim Alacak Öğrencilerin Bireysel Değerlendirme Sonuçları için  linki tıklayın

Yüz Karede Yüzüncü Yıl

Haz

Pursaklar Bilim Ve Sanat Merkezi ailesi olarak çocuklarımızın bir yıllık  emeğinin sergilendiği Sergimiz Kaymakamımız Sayın Mehmet YILDIZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa KILIÇGİL tarafından açılışı yapılmıştır.Katılımlarıyla bizi onurlandıran başta Sayın Kaymakamımız Mehmet YILDIZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa KILIÇGİL olmak üzere okul yöneticilerimize veli ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.